Szukaj:
Zaawansowane
WIADOMOŚCI Z KRAJU
WIADOMOŚCI ZE SWIATA
MIKROLOTY
Fora Wątki Nowy wątek Podgląd do wydruku
Start > Motolotnie / Samoloty UL > Tematyka ogólna > Wątek
Koledzy i koleżanki, rozmawiałem już z kilkoma osobami, że nasze forum się źle przegląda. Jeżeli ktoś chciałby sobie to zmienić, to podaję poniżej instrukcję. Jednocześnie długie wątki nie będą na pierwszej stronie tak "obficie" wyświetlane, a i w temacie BMW nie będzie potrzeby zakładania nowego działu, tylko dalej w tym wątku może toczyć się ciekawa dyskusja.
Mam nadzieję, że komuś się przyda.

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-07-27 07:14 przez Tomasz Lisowski (liseczek).

Tomasz Lisowski (liseczek)
Trochę instrukcję poprawiłem - teraz powinno być lepiej

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-07-27 07:13 przez Tomasz Lisowski (liseczek).

Tomasz Lisowski (liseczek)
Tylko tak! Inaczej w ogóle nie wyobrażam sobie czytania obszernych wątków.
Gorąco popieram.

Dodam jeszcze, że przy wchodzeniu do przeglądania nowych odpowiedzi warto w takim przypadku na liście wątków skorzystać z linku "Ostatni post". Kieruje on zawsze do ostatniej odpowiedzi na liście. W razie potrzeby można zawsze się cofnąć do kilku ostatnich.

Warto także pamiętać, że przy takim ustawieniu, przy braniu udziału w dyskusji, nieważne w którym poście naciśnie się przycisk "Odpowiedz". I tak dodana odpowiedź pojawi się u czytającego (mającego te ustawienia) na końcu dyskusji. Wygodnie, bo zawsze nowe odpowiedzi są na końcu listy. Ale czasami może być mylące - dlatego w przypadku odpowiedzi konkretnej osobie, warto napisać do kogo odpowiedź jest kierowana.

Tomku: fajnie, że o tym napisałeś!

Tadek

Tadeusz Czichon
Re: Łatwiejsza nawigacja na forum
przez wlodek_t40 27-07-2010 - 10:42:53

Witajcie,
Brak wiedzy, a tak niewiele trzeba aby stało się przejrzyściej.
Pozdrawiam, W. T.
P.S. pewnie spotkamy się w Czarży.
wlodek_t40
Re: Łatwiejsza nawigacja na forum
przez Paweł Nosal 27-07-2010 - 12:44:43

Nie wiem jak Wam ,ale mnie nie odpowiada tego typu forum (było to już nie raz poruszane). Aż strach pomyśleć jakby ten układ spisywał się przy większej objętości postów. Osobiście wolę fora np. w układzie MyBB czy podobnym i naprawdę dziwię się ,że autorzy jeszcze go nie zastosowali. Z obecnym forum konfiguracja nie za bardzo pomoże :(
Paweł Nosal

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować