"KTO JEST KIM..."
Szukaj:
Zaawansowane
Pogoda
WIADOMOŚCI Z KRAJU
WIADOMOŚCI ZE SWIATA
MIKROLOTY
Fora Wątki Nowy wątek Podgląd do wydruku
Start > Motolotnie / Samoloty UL > Tematyka ogólna > Wątek
Jest Hangar smiling smiley
przez Maciej Rataj 24-08-2010 - 21:26:32

Witam wszystkich, chciałbym się pochwalić, że grupa zapaleńców z Lubięcińskiego Stowarzyszenia Lotniczego w końcu doczekała się hangaru. Po długich perypetiach z projektami i zezwoleniami ruszyliśmy z robotą. Dzięki zacięciu kilku osób powstało lądowisko o wymiarach 350m x 50m i powstaje hangar 21m x 13m. Na poniższych zdjęciach można zobaczyć jak prace postępują, konstrukcję hangaru postawiliśmy w dwa dni, bez żadnego sprzętu ciężkiego. Kolega pomógł nam zniwelować teren i podnieść do góry pierwsze przęsło za pomocą koparko ładowarki, następne przęsła wciągaliśmy za pomocą wielokrążka. Jak zakończymy prace napisze o poniesionych kosztach oraz dołączę fotki.

Pozdrawiam Maciek Rataj
Lubięcińskie Stowarzyszenie Lotnicze "IKARUS"

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
przez Maciej Rataj 24-08-2010 - 21:29:34

fotki

Pozdrawiam Maciek.

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
przez Maciej Rataj 24-08-2010 - 21:34:22

jeszcze fotki

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
Re: Jest Hangar smiling smiley
przez Jędrek 24-08-2010 - 22:01:21

Chłopaki, R-E-W-E-L-A-C-J-A ;-)))
Wpadnę do Was przy chwili czasu. No... teraz jak będzie hangar, to juz nie będę miał jak sie wymigać od Waszych zaproszeń na piwko i grilla ;-)))

Pozdrawiam serdecznie

Jędrek

Wolsztyńskie Stowarzyszenie Lotnicze
Jędrek

Ranga:

brązowa
przez Maciej Rataj 24-08-2010 - 22:12:20

Zawsze jesteś mile widziany i zaproszenie aktualne.... smiling smiley W sobotę się do Was wybieramy do Powodowa, może uda się namówić resztę waszego dywizjonu do odwiedzin na nasz skromny trawnik to tylko 28km [docelu.pl]

Pozdrawiam Maciek.

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
przez Artur Caban 24-08-2010 - 22:21:09

Gratuluję - jesteście wielcy!
A ponadto - b. elegancka konstrukcja i proporcje.
Pzdr-
A.

Artur Caban

Ranga:

srebrna
przez Kornel Kempiński 24-08-2010 - 22:50:47

Witam,. ja myślę,że też przylecę do Henia....Heniek ma znajomości w załatwianiu pogody ... Pozdrawiam
Kornel Kempiński

Ranga:

srebrna
przez Radosław Jurga 25-08-2010 - 22:50:45

Bardzo się cieszę Maćku, że ruszyliście z budową. Konstrukcja wygląda troche wykałaczkowo, ale wiem, ze jest mocna.
Zawsze będzie gdzie przenocować.

Pozdrawiam
Radek

P.S.
fajnie wyglądasz z łopatą! hehe

Radosław Jurga

Ranga:

brązowa
przez Kornel Kempiński 26-08-2010 - 19:45:18

Witam,
Maciej,ślicznie,, rośnie,, wam hangarek, jeszcze parę dni temu jak byłem na Waszym lądowisku, rosła zielona trawa.
A w krótkim czasie biedzie konkretna BAZA z hangarem.
Tak trzymać!!!
Pozdrawiam
Kornel Kempiński

Ranga:

srebrna
przez Maciej Rataj 26-08-2010 - 20:38:13

Kornel gabarytami podobny do waszego smiling smiley staramy się jak tylko możemy. Tak długo na niego czekaliśmy. Nawet jak pogoda była idealna i latać się chciało - jak pomyślałem o rozkładaniu sprzętu to odechciewało się wszystkiego... no i sprzęt się niszczy :/ a trwało to kilka lat. Jak była jedna motolotnia w domu to jeszcze ujdzie, ale teraz jak jest trzech pilotów i trzy motolotnie to masakra...

Pozdrawiam Maciek.

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
przez Kornel Kempiński 27-08-2010 - 22:22:39

Witam,
Maćku - ale za to możesz wystartować w konkursie składania motolotni - z zawiązanymi oczami?
Trening - czyni mistrza?
Jakieś plusy tego składania są.
A tak żartem - ciekawe, co będziesz robił z czasem - jaki przeznaczałeś na składanie sprzętu?
Maciej - jak taka kaszana będzie jutro - to nici z wylotu do Powodowa, ale może się uda nie sprawdzałem jeszcze pogody,bo po locie do Was - miało być cacy - a sam widziałeś, jaki mokry przyleciałem.
Wracając od Was było dokładnie w tym samym rejonie to samo - ale nie tak intensywnie.
Pozdrawiam
Kornel Kempiński

Ranga:

srebrna
przez Maciej Rataj 28-08-2010 - 12:16:00

Co będę robił z czasem?? Jasna sprawa, że przeproszę i odkurzę trochę moje ukochane modele RC a jest tego trochę i znów zacznę się bawić zabawkami tak jak Tysmiling smiley

Pozdrawiam winking smiley

Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2010-08-29 15:10 przez Maciej Rataj.

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
JUŻ WIDAĆ KONIEC smiling smiley
przez Maciej Rataj 24-10-2010 - 21:22:40

Panowie, musimy się pochwalić... )
Mnóstwo roboty włożonej w przykręcanie łat, robienie stężeń (a było tego trochę) i w końcu kręcenie blachy i to wszystko robiły w zasadzie cztery osoby (reszta weekendowo i doraźnie). Trwało to około 2,5 miesiąca. Zostało jeszcze przykręcić blachę na tylnej ścianie i zawiesić bramę - myślę, że za dwa tygodnie zamkniemy na klucz. Skończy się w końcu męka z rozkładaniem sprzętu, który się przy tym bardzo niszczy. Ciężki był to okres, ale było warto!!!

Pozdrawiam Maciek.

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
Re: JUŻ WIDAĆ KONIEC smiling smiley
przez Maciej Rataj 24-10-2010 - 21:24:04

smiling smiley

Pozdrawiam Maciek.

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
przez Radosław Jurga 25-10-2010 - 08:24:02

Widzę, że oznaczenia pasa zapożyczyliście od nas smiling smiley) - to bardzo dobrze winking smiley)
Coraz bardziej chce mi się do was przyleciec. Postawcie jeszcze jakis motel z restauracja - co to dla was smiling smiley)
pozdrowionka!

Radosław Jurga

Ranga:

brązowa
przez tomasz 25-10-2010 - 09:28:11

Taak…. Mogę powiedzieć że hangar mamy po wuju!!!smiling smiley... a jeśli zapał i chęci nie wygasną , to bufet i parę miejsc noclegowych też zrobimy!smiling smiley Myślę,
że na takie lądowisko z przyjemnością każdy będzie chciał przylecieć.smiling smiley

a jeszcze nie tak dawno, na ladowisku było tak:
POZDRAWIAM

tomasz

Ranga:

brązowa
przez TadeuszCz 25-10-2010 - 09:37:28

Brawo! Wygląda imponująco!
Szkoda, że tak daleko ode mnie do Was, ale niechybnie w przyszłym roku się do Was wybiorę.
Podeślijcie fajną fotkę lotniska z góry, bo ta która jest na mapie Naszych Trawników ( [maps.google.pl] ) jest bardzo małej rozdzielczości no i... już nieaktualna.
Pozdrawiam, Tadek

TadeuszCz

Ranga:

złota
przez Maciej Rataj 25-10-2010 - 15:20:53

Za około dwa tygodnie zrobię kilka fotek z powietrza jak będzie skończone i podeśle. Tadziu zawsze wszyscy lotnicy są mile widziani a my se swojej strony zapewnimy pomoc logistyczną np: po paliwo. Jesteśmy też w trakcie uruchomienia stronki www.ikarus-team.pl, ale brakuje czasu żeby to wszystko dograć za razem.

Pozdrawiamsmiling smiley

Pozdrawiam Maciek.

Maciej Rataj

Ranga:

srebrna
przez Roman Ostapiuk 25-10-2010 - 22:06:38

Dla mnie to jest proste. Macie jaja !!!!!! . Gratuluje i serdecznie pozdrawiam . Romek .
Roman Ostapiuk

Ranga:

złota
przez Artur Mejza 25-10-2010 - 22:39:26

I tu racja.
Poratowali mnie chłopaki paliwem,i co najważniejsze mają pełen serws wulkanizatorski.Jak sie okazało ,że moja opona była robiona przez Chinczyka w autobusie podmiejskim i zapomniał włozyć wzmocnienia.Natychmiast Roman przywiózł oponę na której latam do dziś.Dla informacji druga też była robiona przez tego Chinczyka i musiałem ją wymienić.Dzięki Chłopaki za gościnę .Pozdrawiam Artur
Ps.Wielkie postępy ,tak trzymać.
Artur Mejza

Ranga:

złota

Przykro nam, ale tylko zarejestrowane osoby mogą pisać na tym forum.

Kliknij żeby zalogować